Relatietherapie

Mijn ouders zijn na een lange samen tijd gescheiden, hierdoor heb ik helaas meegekregen hoe het kan zijn om niet gelukkig te zijn binnen je relatie. Deze ervaring heeft mij veel pijn bezorgd, maar heeft er ook voor gezorgd dat ik ontzettend geïnteresseerd ben in relaties.

Ik begrijp wat voor effect het heeft als je niet de liefde kan uitwisselen zoals je graag zou willen met je partner. Dat is uiteindelijk een hele menselijke wens, om liefde te kunnen delen en om ons geliefd te voelen. Helaas spelen er soms factoren mee waar we geen of weinig invloed op hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan wat dan wel de gezonde dynamieken zijn die je in je relatie wil inbouwen. Hoe je behoeftes uitspreekt, hoe je grenzen stelt, hoe je met emoties omgaat. En bovenal, hoe je wel openstaat voor de verbinding met de ander, want dat begint uiteindelijk bij ons zelf.

rela

Gezien het feit dat je als partners vast kan zitten in een bestaande dynamiek, kan het lastig zijn hier zelf inzicht in te krijgen. Je zit er als het ware te dicht op. Daarom kijk ik graag met jullie mee, zodat we de gevoelens en behoeftes die daaronder zitten kunnen blootstellen.

Mijn relatietherapie is daarom gericht op het bespreken van (weggestopte) gevoelens naar elkaar, openheid en eerlijkheid, verbinding vergroten, en inzicht krijgen in bestaande dynamieken.

Ik zal dit doen door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen. Zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Emotion Focused Therapy en Compassion Focused Therapy

Kosten per uur €95