Relatietherapie

‘Wanneer je samen tegen uitdagingen aan loopt in je relatie, bestaan deze waarschijnlijk uit patronen die al langere tijd zijn ingesleten. Er kan hierdoor sprake zijn van wrok of gebrek aan verbinding en intimiteit.

Het is dan ook een mooie stap om hieraan te werken door middel van relatietherapie.

Ik begrijp wat voor effect het heeft als je niet de liefde kan uitwisselen zoals je graag zou willen met je partner. Dat is uiteindelijk een hele menselijke wens, om liefde te kunnen delen en om ons geliefd te voelen. Helaas spelen er soms factoren mee waar we geen of weinig invloed op hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan wat dan wel de gezonde dynamieken zijn die je in je relatie wil inbouwen. Hoe je behoeftes uitspreekt, hoe je grenzen stelt, hoe je met emoties omgaat. En bovenal, hoe je wel openstaat voor de verbinding met de ander, want dat begint uiteindelijk bij ons zelf.’

Melina van den Brug - relatietherapie Zwolle

rela

Gezien het feit dat je als partners vast kan zitten in een bestaande dynamiek, kan het lastig zijn hier zelf inzicht in te krijgen. Je zit er als het ware te dicht op. Daarom kijk ik graag met jullie mee, zodat we de gevoelens en behoeftes die daaronder zitten kunnen blootstellen.

Mijn relatietherapie is daarom gericht op het bespreken van (weggestopte) gevoelens naar elkaar, openheid en eerlijkheid, verbinding vergroten, en inzicht krijgen in bestaande dynamieken.

Ik zal dit doen door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen. Zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Emotion Focused Therapy en Compassion Focused Therapy

Kosten per uur €100