Over mij

111111

#
Melina van den Brug

Psycholoog NIP bij Silvana Practice in Zwolle

Ik heb geleerd dat een luisterend en begripvol oor het meest helend is voor mijn cliënten, zodat zij zich echt gezien voelen als mens. Dit is heel belangrijk voor mij, de vrijheid om mensen te mogen zien in hun geheel en met hen goed contact op te bouwen.

Ik ben Melina van den Brug, de oprichtster van Silvana Practice. Ik ben afgestudeerd in neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik in mijn tijd als psycholoog in de ouderenzorg geleerd om te praten met cliënten over allerlei onderwerpen zoals ziekte, overlijden, trauma en eenzaamheid. Nu werk ik naast mijn eigen praktijk deels in de verslavingszorg.

Ik heb Silvana Practice opgestart omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat de reguliere psychologie soms iets voorbij gaat aan het lichaam, maar ook de energie die we bij ons dragen. Gelukkig wordt dat door methoden zoals mindfulness en lichaamsgerichte therapie steeds meer toegepast. Hier baseer ik dan ook mijn behandeling op. Daarnaast is het mijn ervaring dat de diagnoses die we hanteren binnen de DSM-5 soms als te nauw worden gezien. Mensen voelen zich hier niet in omschreven als geheel. Daarom is het mijn streven om de mens als geheel te behandelen, en niet als enkel een diagnose.

Ik draag de registratie Psycholoog NIP (registratienummer: 237889), vanuit het kwaliteitsstatuut voor psychologie. Dit zorgt ervoor dat mijn behandeling (gedeeltelijk) kunnen worden vergoed bij de verzekering. Daarbij laat het zien dat ik voldoende praktijkervaring heb om kwaliteitszorg te leveren.

Verder ben ik aangesloten bij Solopartners, in het geval van klachten waar we samen niet uitkomen kunt u daar terecht of bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

profieldirectpsy
Psycholoog NIP keurmerk in Zwolle